Elk jaar maken we weer goede voornemens om ze meestal 2 weken later weer te laten. Hoe komt dat toch dat goede voornemens zo lastig vol te houden zijn?

In de krant AD Utrechts Nieuwsblad van donderdag 14 januari geef ik tips hoe je je goede voornemens wel kunt laten slagen.

Dit belangrijkste tips uit dit artikel zijn;

  • Maak je doel concreet, kies 1 goed voornemen, ipv meerdere.. Een concreet doel kan bijvoorbeeld zijn: Ik wil in 3 maanden tijd 5 kilo afvallen

  • Deel vervolgend dit einddoel op in kleine stappen, die je concreet maakt. Om af te vallen kun je bv starten met water drinken ipv frisdrank. meer groenten en fruit te eten als je dat nog niet deed

  • Eet zo puur en onbewerkt mogelijk. Vind je gewoon water bijvoorbeeld wat saai, voeg een schijfje citroen, muntblad of wat rood fruit toe.

  • Eet niet zozeer minder maar vervang in eerste instanties b ongezonde snacks bijvoorbeeld door gezondere.

  • Wees vooral een beetje lief voor jezelf. Dus gaat het een dag minder goed dan voelt dat misschien als falen, maar de volgende dag kun je de draad gewoon weer oppakken.

Toch zul je merken dat ondanks tips het lastig is om nieuw gedrag blijvend in je gewoonten te krijgen. Het lukt in het begin omdat we gemotiveerd zijn maar die motivatie neemt vaak snel af. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor goede voornemens maar voor alles wat je wilt bereiken bijvoorbeeld rondom een gezonde leefstijl zoals de wens om af te vallen, gezonder te leven, om meer energie te krijgen en een betere conditie of als je bijvoorbeeld snackgedrag wilt vervangen door gezondere gewoontes. Hoe zorg je ervoor dat je oude patronen doorbreekt en nieuw gedrag kunt aanleren. Want aanleren van nieuw gedrag kost tijd en vooral veel oefenen. Oefenen met het nieuwe gedrag zorgt er uiteindelijk voor dat je beter wordt en als je dat blijft doen, wordt het vanzelf een mooie nieuwe gewoonte. gemakkelijk is dit soms niet. Een stukje doorzettingsvermogen is nodig. Vind je het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan of hiermee aan de slag te blijven zodat het ook gaat lukken op de langere termijn? Neem gerust contact op zodat je deze keer wel doorgaat zonder na 2 weken af te haken, op een manier die bij jouw past, waardoor je nu wel je doel bereikt , zodat jij beter in je vel zit en een lichter gewicht bereikt. Klik op de button hieronder om een gratis telefonisch consult aan te vragen.


HIeronder het originele artikel en online AD Utrechts Nieuwsblad met alle tips.

20210114_103955.jpg



Comment