Bijna alle schoolvakanties zijn inmiddels weer afgelopen. Maandag gaan de laatste scholen weer beginnen. Na deze prachtige zomer kan ik me zo voorstellen dat je de hele zomer vakantiegevoel hebt gehad. Dat je wat vaker op een terras hebt gezeten dan normaal tijdens de zomer en dat ook het aantal ijsjes wat je verorberd hebt verdubbeld is sinds vorig jaar. Uiteraard is dit herkenbaar. Bij mooi weer laten we vaak net wat meer de touwtjes vieren.

Ben jij net teruggekomen van vakantie en wees de weegschaal toch wat kilo's meer aan dan voordat je vertrok en weet je eigenlijk niet zo goed hoe je weer in je ritme komt om de extra pondjes er weer af te krijgen? Dan heb ik hier een aantal tips als je wilt afvallen.

Haal alleen gezond eten in huis:
Deze tip lijkt simpel en is het eigenlijk ook. In de praktijk blijkt als je snoep en ander lekkers blijft kopen, het zeker na een vakantie, veel lastiger is om vanaf te blijven dan dat je het eenvoudigweg niet in huis haalt. Dus haal zoveel mogelijk lekkere gezonde dingen in huis.  IF YOU SEE GOOD FOOD YOU EAT GOOD FOOD!  Dan maak je automatisch gezondere keuzes in ieder geval als je thuis bent

Pak je normale ritme op:
Begin gewoon de dag weer met je gezonde gewoonten van voor de vakantie. Start met een goed ontbijt. Dat zorgt meteen weer voor een verzadigd en energiek gevoel waardoor je er weer lekker tegenaan kan en zo verder.  Als je weer in je normale ritme zit is het veel gemakkelijker om de daarbij gezondere keuzes te maken. 

Maak afspraken met jezelf wanneer je kiest voor iets lekkers en minder gezond:
Kijk eens in je agenda naar je afspraken voor komende week. Zijn er borrels? Feestjes? Verjaardagen?  Bedenk hoe je met die sociale afspraken omgaat. Maak met jezelf een afspraak dat je bijvoorbeeld op een verjaardag (van die vriendin die altijd hele lekkere wijn in huis heeft) een lekker wijntje drinkt en dat je dat op de andere feestjes niet doet. Wat helpt is om op een feestje uit de buurt van het hapjesbuffet en de dranken te gaan staan. Kies je toch voor een wijntje wissel dit dan af met een glas water. Zo wordt je totale inname van alcohol al snel minder.

Vind je het lastig om zelf een start te maken? Dan kan mijn coaching je support bieden. In 3 of 6 maanden begeleid ik jou stap voor stap naar een lichter gewicht en ben je zo weer back on track en die extra kilo's weer kwijt. Daarnaast krijg je er een definitief gezondere leefstijl voor terug. Kijk hier voor meer info welke trajecten er mogelijk zijn en neem vooral contact op met je vragen..

 

dag vakantie.jpg

Dag vakantie, dag vakantiekilo's!

Comment