Stem op ons kookboek Gezonde Wereldgerechten en recept uit het KOOKboek cadeau!

Jaaaaaa ons kookboek Gezonde wereldgerechten is genomineerd voor de Foodblogawards 2017 Stem ook op ons tot 10 september aanstaande en klik HIER  We zijn je er super dankbaar voor. In dit kookboek hebben 13 auteurs elk een hoofdstuk met gezonde wereldse recepten geschreven van 15 verschillende landen. Mijn hoofdstuk is Spanje. Een heerlijk recept van mijn hand is: een zomerse sinaasappelsalade  en omdat we genomineerd zijn en wij je nu al willen bedanken voor je stem, wil ik het recept hier graag met je delen:

ENSALADA DE NARANJA  / SINAASAPPELSALADE         

Wat heb je nodig voor deze heerlijke lunch-salade?  (4 personen)

2 sinaasappels
1 sinaasappel geraspt en het sap
2 avocado’s
8 vijgen
3kleine kropjes romana sla
1el Amandel schaafsel
80 gram geitenkaas
½  bosje peterselie
2 el olijfolie, 3el sinaasappelsap, 1 tl citroensap

1/2tl chiligrinder (gemalen rode peper)
Snufje zout

Bereiding:

Snij de onderkant van de romana slakropjes af, Trek de bladeren los, verwijder het harde gedeelte, was de bladeren in koud water, laat uitlekken in vergiet.

Spoel de sinaasappels af onder warm water en borstel schoon. Rasp 1 sinaasappel, doe rasp in schaaltje en knijp sinaasappel uit voor het sap voor de dressing, meng met de olijfolie, citroensap en chiligrinder. Snijd met scherp kartel/groentemesje onder de witte huid, zodat je alleen het oranje vruchtvlees overhoudt. Snijd dunne plakjes van de sinaasappel af.  Snijd de avocado’s doormidden tot aan pit en draai dan een helft van de avocado een kwart slag. De helften komen nu los, verwijder pit, haal de schil eraf en snijd in parten.

Drapeer de sla op 4 vierkante borden, leg tussen de romana slablaadjes de sinaasappelschijfjes, verdeel de avocado erover, snij de vijgen in plakjes en verdeel samen met de geitenkaas over de borden. Sprenkel de dressing over de borden. Bak het amandelschaafsel heel even in een droge koekenpan en strooi over de salade. Snij de peterselie klein en verdeel over de borden.

Tip:
In plaats van vijgen kun je ook dadels gebruiken. Ook kunt je nog wat olijven toevoegen.

_MG_3317_resultaat.jpg
Kookboek Gezonde Wereldgerechten genomineerd voor de foodblogawards 2017!

Kookboek Gezonde Wereldgerechten genomineerd voor de foodblogawards 2017!

Comment