Kom uit je rauwkostdip met deze paprika dip!

Super simpel, gezond, zonnig dus perfect voor in de zomer en ook nog snel te maken MET MAAR 2 INGREDIËNTEN!! klaar in 10 minuten (plus 20 minuten grillen) deze heerlijke paprika spread of dip met zongedroogde tomaat. Een heerlijke dip bij je rauwkost of als spread op een stukje brood.

Weetje: Wist je dat een rode paprika meer vitamine C bevat dan een sinaasappel?

Je neemt:

1 lekkere rode paprika
4 zongedroogde tomaatjes uit de (kruiden)olie

Eventueel rode of zwarte peper en wat zout om te spicen

That’s all!

Hoe maak je het?

Snijd de paprika open aan de kant van het steeltje. Haal met een ronddraaiende beweging in een keer de zaadlijsten eruit. Snijd doormidden, leg de paprika ongeveer 20 minuten in de oven op de hoogste grillstand. Als het vel zwart begint te blakeren zijn ze klaar. Laat ze even afkoelen en je kan het vel er zo aftrekken of met een klein mesje.

Doe de paprika samen met de zongedroogde tomaatjes in het snijreservoir van je keukenmachine of in de blender en pureer. Is het geheel wat dik? Voeg dan een klein beetje water of iets olijfolie toe voor wat meer smeuiigheid. Even spicen met rode peper (voor een pittige touch) of zwarte peper en een snufje zout.

Tip: Deze dip, spread is  ook super lekker als BBQ saus bij kip of vlees!

Tip 2:  Voeg een makreelfilet toe en pureer deze mee met de paprika en zongedroogde tomaat! Razend lekker als complete spread, bakje rauwkost erbij en klaar is je gezonde lunch! Makreel vol met gezonde omega 3 vetten

UIt je dip met deze heerlijke paprikadip met zongedroogde tomaat!

UIt je dip met deze heerlijke paprikadip met zongedroogde tomaat!

Comment