1. Groene thee: is goed voor je vetverbranding dankzij de stof catechine die vetverbranding bevordert

2. Bleekselderij: Bevat Calcium. Dit bindt vetten aan zich wordt zo uitgescheiden

3. Mosterd: Een lepeltje mosterd kan je vetverbranding tot 20% verhogen! Grijp nu niet meteen naar een stuk rookworst ter compensatie;-)

4. Kaneel: Houdt je bloedsuiker stabiel, kies voor pure kaneel. Ceylon kaneel is van zeer goede kwaliteit

5. Ananas: In de winter wat lastig te verkrijgen maar in ananas zit bromelaïne en dat verhoogt je stofwisseling

6. Visolie (omega 3) Inname van goede vetten wat visolie is,, stimuleert verbranden van slechte vetten. Het helpt ook hoge bloeddruk te verlagen

7. Avocado: Is een fruitsoort en is calorierijk, maar geeft door de enkelvoudige onverzadigde vetten, de zogenaamde goede vetten een langdurig verzadigd gevoel en bevat in tegenstelling tot ander fruit amper suikers maar wel veel vezels

8. Appel: De pectine zorgt voor stabiele bloedsuiker en vormt soort gel in je maag, zodat het opname van suikers vertraagt en daarom minder snel in vet worden omgezet. Pectine wordt ook voor de binding van jam gebruikt. Snoep verstandig;-)

9. Eieren: Bevat alle essentiële aminozuren welke spiermassa in stand houden en helpen opbouwen maar welke ook goed verzadigen. Je valt ook af omdat het verteren van eiwitten het lichaam meer energie kost dan bv het verbranden van koolhydraten. Een eitje is lekker als gezond tussendoortje of in een omelet als lunch.

Comment