1. Door vezels ben je sneller verzadigd en door dit volle gevoel eet je minder en door meer vezels te eten, val je af, ook omdat het je lichaam meer energie (dus calorieën) kost om het te verteren.
2. Vezels zorgen voor een optimale darmwerking, wat verstopping voorkomt.
3. Het verlaagt je cholesterol en en houdt je bloedsuiker stabiel en verlaagt de kans op diabetes

Eet dagelijks flink wat groente (minstens 450gram), waarvan een gedeelte als rauwkost, neem 2-3 stuks fruit, vermijd juices of fruitsappen zoveel mogelijk. Hierin zitten amper tot geen vezels waardoor je vooral fruitsuikers binnenkrijgt en die zorgen juist voor een piek in je suikerspiegel en die suikers worden in je lichaam omgezet in vet waardoor je juist aankomt en dat wil je niet! Vezels uit granen, de zogenaamde onoplosbare vezels, zetten uit in je darmen en bevorderen een goede stoelgang. Daarom is het belangrijk veel te drinken bij deze vezels zodat deze kunnen opzwellen. Ook bevatten noten, zaden en pitten flink wat vezels maar beperk deze laatste tot 1-2 handjes per dag.

Comment