Start je dag na het opstaan altijd met een groot glas water. Het liefst lauw/warm dat is wat relaxter voor je darmen en vergemakkelijkt de opname door je lichaam. Je lichaam verliest ook 's nachts veel vocht. Water in de vroege ochtend geeft meteen een kickstart. Bijna alle processen in je lichaam hebben vocht nodig om te functioneren. Dus erg belangrijk dat je voldoende binnenkrijgt en regelmatig aangevuld wordt. Zorg voor minstens 2 liter water op een dag (dit mag bv ook thee zijn) en bij sporten zelfs meer. Te weinig water/vocht drinken op een dag kan oa hoofdpijn veroorzaken, je huid dof en droog maken en je urine donkerkleuren maar ook kun je onrustig worden en je concentratie neemt af. Wist je dat wanneer je een hongergevoel hebt, dat je lichaam niet altijd behoefte heeft aan eten maar dat dit ook een behoefte aan vocht kan zijn? Je lichaam geeft namelijk hetzelfde signaal af voor trek in voedsel of behoefte aan water. Daarom is het altijd goed eerst iets te drinken en dan pas iets te eten. Het zorgt er ook voor dat je honger gestild wordt, waardoor je vervolgens minder eet.

Comment