Comment

Gezonde borrel? Alleen rauwkost vind ik zooooo saai!

Kom uit je rauwkostdip met deze paprika dip!

Super simpel, gezond, zonnig dus perfect voor in de zomer en ook nog snel te maken MET MAAR 2 INGREDIËNTEN!! klaar in 10 minuten (plus 20 minuten grillen) deze heerlijke paprika spread of dip met zongedroogde tomaat. Een heerlijke dip bij je rauwkost of als spread op een stukje brood.

Weetje: Wist je dat een rode paprika meer vitamine C bevat dan een sinaasappel?

Je neemt:

1 lekkere rode paprika
4 zongedroogde tomaatjes uit de (kruiden)olie

Eventueel rode of zwarte peper en wat zout om te spicen

That’s all!

Hoe maak je het?

Snijd de paprika open aan de kant van het steeltje. Haal met een ronddraaiende beweging in een keer de zaadlijsten eruit. Snijd doormidden, leg de paprika ongeveer 20 minuten in de oven op de hoogste grillstand. Als het vel zwart begint te blakeren zijn ze klaar. Laat ze even afkoelen en je kan het vel er zo aftrekken of met een klein mesje.

Doe de paprika samen met de zongedroogde tomaatjes in het snijreservoir van je keukenmachine of in de blender en pureer. Is het geheel wat dik? Voeg dan een klein beetje water of iets olijfolie toe voor wat meer smeuiigheid. Even spicen met rode peper (voor een pittige touch) of zwarte peper en een snufje zout.

Tip: Deze dip, spread is  ook super lekker als BBQ saus bij kip of vlees!

Tip 2:  Voeg een makreelfilet toe en pureer deze mee met de paprika en zongedroogde tomaat! Razend lekker als complete spread, bakje rauwkost erbij en klaar is je gezonde lunch! Makreel vol met gezonde omega 3 vetten

UIt je dip met deze heerlijke paprikadip met zongedroogde tomaat!

UIt je dip met deze heerlijke paprikadip met zongedroogde tomaat!

Comment

Comment

Oefeningen ter voorbereiding op je wintersport of skivakantie

Fit op skivakantie!

Hoe voorkom je spierpijn en zorg je voor minder blessures tijdens je vakantie? Door je vooraf in Nederland al fysiek voor te bereiden. Ga je al naar de sportschool? Besteed dan meer aandacht aan oefeningen voor je bovenbenen (hamstrings en quadriceps) en je kuitspieren maar vergeet ook je rug en schouders niet.  De volgende oefeningen zijn voor de fitnessfanaten vast bekend maar zijn voor iedereen top als voorbereiding op je wintersport.

Begin op tijd met trainen:
Liefst een paar weken voor je vakantie begint. Bouw het rustig op.

Doe alle oefeningen altijd met licht aangespannen buikspieren, een sterke rechte rug, borst vooruit waardoor de schouders naar achteren vallen.  Een licht holle rug (de natuurlijke S-curve) mag! Je hoeft de rug niet aft e vlakken. Oude fitness goeroes willen nog wel eens zeggen om ‘ je staart in te trekken’  en je rug af te vlakken maar dat moet je juist NIET doen. Je ruggenwervel heeft van zichzelf al een natuurlijk S-vorm.

Hulp nodig bij je voorbereidingen? of uit je winterdip komen en werken aan je conditie en kracht?

Maak gebruik van de volgende aanbieding!

  • 4 x personal training met nadruk op flexibiliteit en kracht om spierpijn te voorkomen
  • Voedingstips voor op wintersport en voorbeeld weekmenu
  • Sportschema
  • binnen trainen in fitnesscentrum (in Utrecht) of buiten in het park

Dit pakket voor 165 euro in totaal! Deze aanbieding is geldig tot en met  15 april 2017

 

Hieronder 4 oefeningen op  video en 2 bonusoefeningen

Technisch gezien zijn de lunges en squat geen gemakkeijke oefeningen maar oefening baart kunst. Je kunt natuurlijk altijd een fitnessinstructeur van de sportschool aanschieten voor meer uitleg.  Ik wil je vooral laten zien dat je met een paar oefeningen je lichamelijk conditie ter voorbereiding aan je wintersport enorm kunt verbeteren.

 

Wil jij je conditie verbeteren? Afvallen? Krachtiger en sterker worden ter voorbereiding aan je wintersportvakantie?  Ik kan je daarbij begeleiden. Zodat je fitter, soepeler de piste afgaat. en weet hoe je slimme keuzes kunt maken qua eten en drinken. Dan heb ik nu een speciale winteraanbieding voor je.

  • 4 x personal training met nadruk op flexibiliteit en kracht om spierpijn te voorkomen
  • Voedingstips voor op wintersport en voorbeeld weekmenu
  • Sportschema
  • binnen trainen in fitnesscentrum (in Utrecht) of buiten in het park

Dit pakket voor 165 euro in totaal!

Wil jij voorbereid op wintersport?  Ook als je niet op wintersport gaat maar wel krachtiger en sterker wil worden heb ik een unieke aanbieding voor je.  Deze aanbieding is geldig tot en met  15 april 2017

 

Wall sit
3 x 30 seconden, 15 seconden pauze, daarna opbouwen naar 40, 50, 60 seconden

Een mooie ski oefening, daar het al je bovenbeenspieren (hamstrings en  quadriceps) traint, maar ook een klein gedeelte van de bilspieren , je rugspieren neem je ook mee en je buikspieren heb je ongeveer 20% aangespannen.

Ga rechtop tegen een muur aan staan.
Plaats je voeten op schouderbreedte.
Zak door je knieёn tot 90 graden,
Houd dit 30 seconden vol, neem 15 seconden pauze en herhaal 3 x
Je bouwt dit de dagen erna op naar 40 seconden, 50 seconden en 60 seconden en herhaal 3 x.

Als dit te gemakkelijk is voor je, verhoog dan het aantal keren naar bijvoorbeeld  4 x 30 seconden of 5 x 30 seconden.

Balansoefening
2 x 30 seconden (= Links rechts)

Strek je rechter arm langs je hoofd, steek je linker been in een rustige beweging uit en maak een hefboombeweging zodat je horizontaal op 1 been staat. Maak je zelf zolang mogelijk.  Je spieren van je voeten en enkels maar ook  knieёn zijn hierbij heel hard aan het werk en ook je rugspieren en buikspieren.  Je zal misschien een beetje wiebelen maar dat mag best. Je spieren zijn keihard aan het werk om in balans te blijven. Dat maakt het tot een mooie balansoefening.

Lukt het je niet om helemaal horizontaal te komen zonder om te vallen?  Til dan je been een klein stukje naar achteren  zorg dat je arm in het verlengde ligt van je been en romp van je lijf.

 Je zal zien dat het dan gemakkelijker is om te blijven staan. Elke dag probeer je je been verder op te tillen.

Squat
15 x en 15 seconden pauze, herhaal het nog 1 x

Deze oefening is vooral bedoeld voor je quadriceps,  dus maar je traint ook je rug en buikspieren en je kuit en scheenbeenspieren. Precies de spieren die je veel gebruikt op wintersport. 

Sta rechtop met je voeten op schouderbreedte.
Steek je armen voor je uit
Buig door je knieёn tot je ongeveer  in een hoek van 90 graden staat en duw je billen hierbij naar achteren alsof je op een stoel wilt gaan zitten die wat verder weg staat.Houd je buikspieren licht aangespannen. Houd je  borst op zodat  je schouders licht naar achteren vallen en je een trotse houding hebt.

De dagen erna bouw je de oefening op naar bijvoorbeeld 18, 20 of 25 keer

Lunges
15 x links en 15 x rechts met 15 seconden pauze

Prachtige oefening voor sterke bovenbeen, zodat je soepel de skipiste afgaat.  Lunges train je bovenbeenspieren (quadriceps, hamstrings),  maar ook je bilspieren (gluteus maximus) Een mooie complete oefening voor je bovenbenen en billen.

Sta rechtop met gestrekte rug en borst vooruit. Zet een grote stap naar voren en buig de knie van je achterste been richting de vloer. Je voorste knie buigt automatisch mee. Let op dat je knie niet voorbij je tenen komt. Is dit wel het geval maak  dan de stap  iets groter.

Doe de oefening afwisselend met je linkerbeen en dan weer met je rechterbeen voor.

Het aantal beweging opbouwen, bijvoorbeeld naar 18, 20 en dan 25..

Extra oefeningen:
Jump squat:
10 x  20 seconden pauze en herhaal nog 1 x


Zet je voeten wat wijder dan  schouderbreedte met je voeten iets naar buiten gedraaid.
Zak door je benen tot 90 graden . De eerste paar keer kun je de squats iets minder diep maken.
Zet je af vanuit die positie en spring omhoog.
Land weer met iets gebogen knieёn en zak verder door tot 90 graden
Voor krachtige benen en stimuleert je botgroei! Traint ook kuitspieren en scheenbeenspieren.
Deze oefening kun je ook uitvoeren op een verhoging. Je springt dan  bijvoorbeeld op een fitness step of stevige harde bank.

Planking:
3 x 30 seconden

De core stability oefening, waarbij je heel veel spieren gebruikt.  Voor een sterke core, goed voor je rug- en buikspieren, schouders en beenspieren.. Ga languit op de grond liggen op je buik, kom overeind door op je ellebogen te steunen,  zorg dat je ellebogen recht onder je schouders staan (hoek van 90 graden) Kom met je hele lichaam horizontaal staan. Je staat op je tenen  en maak je lichaam zo recht als een ‘plank’  met de natuurlijke  s-curve in je rug maar houd je rug stabiel door je buikspieren aan te spannen. Dit doe je door je navel in te trekken.

De dagen erna kun je de tijd verlengen naar 40, 50 en 60 seconden bijvoorbeeld.

Veel plezier met trainen en de voorbereidingen en daarna op naar de bergen…..
jodelaaaa hietieeeee…... naar je favoriete skiplaats!

 

Comment

Gezond op wintersport!

Comment

Gezond op wintersport!

Vorige week was ik in Ehrwald in Oostenrijk en heb daar enorm genoten van een topskivakantie met heerlijke sneeuw en een strakblauwe hemel met een lekker zonnetje. Het is altijd weer een uitdaging om gezonde keuzes te maken tijdens de wintersport qua eten in het hotel, op de piste en 's avonds en toch lukt mij dat de laatste jaren een stuk beter dan daarvoor. Hoe maak je nou je skivakantie net wat gezonder, zodat je je fit voelt en niet aankomt tijdens je vakantie maar op gewicht blijft? Door andere keuzes te maken, zelfs kleine aanpassingen kunnen het verschil maken. Deze week krijg je tips over de voorbereiding van je wintersportvakantie en handige eettips die je helpen op gewicht te blijven! Zodat je na je vakantie niet meteen op dieet van jezelf moet. Want zeg nou zelf daar zit je niet op te wachten toch en het is een enorme domper na een mooie vakantie! Met mijn gezonde wintersporttips ga je lekker genieten op de ski's en ook van de apres ski,  maar kom je net een stukje gezonder de vakantie door. Viel spass!

 

 

Comment

Comment

Goede Voornemens 2017

Heb jij ze al gemaakt? Goede voornemens voor 2017? In mijn filmpje wat ik gisteren heb opgenomen geef ik je een paar tips om je te helpen een goede start te maken voor het nieuwe jaar. Ik wens je een fantastisch, gezond en gelukkig 2017! 

Wil je je goede voornemens in de praktijk brengen en volhouden? Binnenkort meer info over de de cursus van 3 avonden die gaat over het volhouden van goede voornemens met veel tips en tools over afvallen, gezond eten en bewegen. 

Goede voornemens 2017. Gelukkig en gezond 2017 allemaal!

Comment

Comment

NIEUW: Ons kookboek Gezonde Wereldgerechten komt uit!

Jaaaa, nog een paar weken en ons kookboek “Gezonde Wereldgerechten” komt uit en deze wordt op 22 oktober gelanceerd. Alle Spaanse gerechten heb ik verzorgd! Samen met 13 auteurs hebben we hard gewerkt en het resultaat wordt prachtig. Het boek wordt nu gedrukt. Wil jij dit unieke boek alvast bestellen/reserveren? De 1e druk van het vorige boek was namelijk vóór lancering al uitverkocht!, stuur me een bericht via de button hieronder.
Het was een mooie culinaire reis om recepten te maken, te proeven, uit te proberen, en niet te vergeten, het resultaat vast te leggen met Sander Kleijn van Bijzonderkleijn.nl zodat er bij mijn recepten ook prachtige foto’s staan.

Het boek kost € 24,95 en is vanaf nu bij me te bestellen. Dit gezonde kookboek is een initiatief van Irene Lelieveld en bevat meer dan 150 gezonde wereldrecepten voor ontbijt, lekkere lunches, mooie avondmaaltijden en overheerlijke nagerechten uit:
Afrika (diverse landen) Amerika (midden), Australië, Engeland, Griekenland, India, Iran, Israël, Italië, Japan, Nederland, Mexico, Scandinavië, Spanje en Turkije. Dat wordt werelds koken en smullen! #gezondewereldgerechten 

Er komt een échte boeklancering en jij kan daar bij zijn! 
De boeklancering is op 22 oktober en jij kan daar bij zijn. Iedereen is welkom!
Deze vindt plaats van 13.00-16.00 uur in Limburg.  Leuk als je me laat weten als je komt.
Er worden workshops en kookdemonstraties gegeven, de auteurs van het kookboek zullen er zijn en bij hen kun je allerlei gezond lekkers proeven.

Locatie:
Business Centrum A2, in de Kookstudio (achter het Van der Valk hotel Stein-Urmond)
Maurtislaan 49, 6129 EL Urmond

Facebookgroep:
Op https://www.facebook.com/natuurlijksamenkoken kun je je aanmelden en blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes  omtrent het boek, de auteurs en er worden recepten gedeeld.

Boekpresentatie 5 november in Nijmegen!
Op zaterdag 5 november, ben ik van 13.00-15.00 uur  tijdens de kookboekenweek met mijn kookboek in de boekwinkel Dekker van de Vegt, Marikenstraat 29, 6511 PX Nijmegen in Nijmegen. Kom vooral langs en kom het kookboek bekijken en lekkere, gezonde hapjes proeven. 

Nieuw: Kookboek Natuurlijk samen koken; Gezonde Wereldgerechten, #Gezondewereldgerechten

Nieuw: Kookboek Natuurlijk samen koken; Gezonde Wereldgerechten, #Gezondewereldgerechten

Comment

11 Gezonde tips voor op vakantie!

Deze foto heb ik gemaakt op het prachtige Bonaire,  waar ik een paar maanden geleden op vakantie was.  

Deze foto heb ik gemaakt op het prachtige Bonaire,  waar ik een paar maanden geleden op vakantie was.  

Het is weer vakantietijd. Waar ga jij naar toe? Ik ga  in september waarschijnlijk naar Estepona in Spanje.  Ik ben meestal van de last minute planning. Je hebt vast veel zin in je vakantie, maar misschien ben je ook bang dat al je goede gezonde gewoontes daar in het water vallen en je extra kilo’s mee naar huis neemt.  Om dat te voorkomen hier 11 tips om te genieten en gezond en fit te blijven.

Bereid je voor:
Zorg dat je voor je op vakantie gaat jezelf goed voorbereid. Heb je een huisje of appartement gehuurd dan kun je veel dingen gemakkelijk in het buitenland ook klaarmaken.  Neem een aantal vaste dingen mee waarvan je niet zeker weet of die in het buitenland verkrijgbaar zijn en die je structuur geven in je eetgewoonten. Bijvoorbeeld havermout, noten of je favoriete biologische muesli. Structuur in je ontbijt helpt.

Google in de omgeving van je bestemming en kijk naar leuke en goede (biologische) restaurants, grote supermarkten waar ze vaak grote versafdelingen hebben, juicebars, lokale foodmarkten. Wat is er mogelijk bij jou in de omgeving? Heeft je hotel een goed uitgebreid buffet zodat je zelf je keuzes kunt maken? Dan is dat ook fantastisch. Begin uitgerust aan je vakantie. Gun jezelf een dag tussen je laatste werkdag en je vertrek, zo heb je nog de tijd om de laatste dingen te kopen en te regelen en ga je relaxter op reis.

Drink water:
Water houd je lichaam gehydrateerd, geeft energie, sneller een vol gevoel en bevat ook geen calorieën.  Drink het gerust de hele dag door, met name in warmere landen is je behoefte aan vocht sterk verhoogd. Vermijd frisdrank als dorstlesser. Heb je genoeg van alleen water drinken en vind je het  saai worden? Voeg aan een karaf water wat fruit aan toe, zoals wat schijfjes citroen, sinaasappel of een paar aardbeien. “Water met een smaakje” is weer helemaal hip en super gezond! Drink ook veel water als je toch een avondje  flink bent doorgezakt; zowel voor je naar bed gaat als meteen de volgende ochtend een aantal glazen nadat je bent opgestaan.

Start de dag met een goed ontbijt:
Door de dag goed te beginnen, met een gezond goed vullend ontbijt, voorkom je snack attacks later op de ochtend of middag. Vermijd dus zoveel mogelijk wit stokbrood en croissants waar niets inzit maar neem bijvoorbeeld je dagelijkse bakje met havermout of muesli met yoghurt, kwark of plantaardige melk, voeg er vers fruit aan toe.  Let erop dat er geen suikers aan de yoghurt etc. zijn toegevoegd. Dit wil in het buitenland soms het geval zijn. Dus wordt het de rest van de dag lastig om gezond te eten, dan is een goed ontbijt in ieder geval een goed begin

Alcohol en frisdrank, wat drink je?
De terrasjes lonken. Sangria’s, apperol Spritz, allemaal heerlijk.  Probeer bij dorst altijd eerst deze te lessen met water. Ga je uiteten ’s avonds of naar een terras, maak met jezelf de afspraak om bijvoorbeeld 1 wijntje te nemen en geniet daar enorm van of een glas fris als je daar heel veel zin in hebt. Zet er water naast zodat je tussendoor altijd water kunt drinken. Of drink op die ene hele gezellige avond met die heerlijke wijn een paar glaasjes en kies er dan voor een paar dagen geen alcohol te nuttigen.  

Uiteten
Zorg dat salades en groenten de basis vormen van je maaltijden.

Beperk frituursnacks, pizza’s, patat, witte pasta, mandjes brood. Dat kan heel veel schelen. Bestel standaard een fles water bij je eten.

Eet tijdens de lunch altijd in de schaduw. Je eten blijft lekkerder en je blijft energieker. Daarnaast is de zon mijden tussen 12.00 en 16.00uur sowieso verstandig.

In veel mediterrane landen, zeker aan de kust, is er plenty vis verkrijgbaar. Bestel een flinke portie verse vis, of schaaldieren en eet er een salade naast. Dat is echt smullen en nog gezond ook. Verder is kip ook prima, let op met vlees, een XXL steak van 500g is niet zo handig en doe het niet iedere dag.

Vraag wanneer je iets besteld waarbij een saus of dressing zit of ze deze apart willen serveren. Dan kun jezelf bepalen hoeveel je neemt of dat je niets neemt. In de meeste restaurants in Spanje of Italië, krijg je standaard (extra virgin) olijfolie op tafel. Perfect als basis voor een gezonde dressing met de juiste goede vetten.

Bestel je pizza of pasta? Deel deze met je partner en bestel er een salade of extra portie groente naast. 

Laat nagerechten zoveel mogelijk staan. Neem het alleen een keer als het echt een keer heeeel erg lekker is. Je geniet dan des te meer en het voelt het als een échte traktatie. 

Hotel minibar en buffet:
Zit je in een hotel? Gebruik de minibar en dan bedoel ik niet het leegdrinken ervan, haha. Haal de minibar leeg en vul deze met rauwkost, fruit en flesjes water.

Bij het buffet: Wil je een voorgerecht? Kies uit de saladebar. Neem een rauwkostsalade als voorgerecht of een groentesoep of een klein stukje vis of schaaldieren met wat rauwkost. vermijd brood.

Hoofdgerecht: Neem een klein bord en kies voor een kleine portie. Heb je daarna nog trek, haal je nog een bordje. Vermijd frituurgerechten en groenten die drijven in heel veel kaas of aangemaakte roomsauzen. Kies bij je hoofdgerecht voor vis, vlees of gevogelte, schep niet alles door elkaar opMaak je eigen dressing, door olijfolie, azijn te mengen, peper en zout toe te voegen en eventueel een beetje mosterd. Laat de kant en klare dressings zoveel mogelijk staan.

De desserts zijn vaak zeer uitgebreid in hotels.  Sla ze zoveel mogelijk over. Wil je toch een dessert? Neem niet een bord vol maar kies 1 of 2 lekkere dingen uit en smullen met kleine hapjes. 

BBQ op de camping:
BBQen is echt iets voor op de camping. Hier een paar gezonde tips.
Zorg dat de BBQ niet meer rookt maar dat alleen de kooltjes gloeien alvorens het vlees erop te leggen. Doe niet teveel kooltjes en briketten in de bbq en verdeel het goed. Laat het vlees goed garen maar niet zwart blakeren. Zwarte randen is nooit goed. Snij ze eraf mocht het toch gebeuren. Maak je eigen satésaus van 100% pinda’s pindakaas door wat ketjap, een uitje,knoflook en rode peper toe te voegen.

Leg ipv vlees, eens groenten- en fruitspiezen op de BBQ die je zelf maakt van bv courgette, paprika, champignons, ui, bloemkool en rijg deze op een satéprikker.

Maak er frisse  salades bij van veel groenten en bv met quinoa als basis voor was meer body.  Je mist het stokbrood echt niet met zoveel andere lekkere dingen.

Blijf bewegen!
Als je thuis regelmatig sport en op vakantie de hele dag op een ligbedje ligt of luiert, anders en meer eet, kan het niet anders dan dat je dit gaat merken en je aankomt. Daarnaast voel je je energie wegglijden en kan je na je vakantie weer opnieuw beginnen met trainen. Neem bijvoorbeeld je hardloopschoenen mee en ga ’s ochtends heel vroeg even hardlopen, al is het maar 15 minuten. Je voelt je als herboren voor de rest van de dag maar ook baantjes zwemmen, een flink stuk wandelen in een bos, op strand of in de bergen zijn fantastisch.  In sommige hotels zijn er fitnessruimten die je gratis kunt gebruiken en dat kan ook even een half uurtje. Je zal zien dat je je veel energieker voelt tijdens maar ook na je vakantie. Zorg dat je goed drinkt na het bewegen en iets van fruit eet om je glycogeenreserve aan te vullen.

Neem bakjes en koelelementen mee
Neem afsluitbare bakjes voor fruit of rauwkost vanuit Nederland mee en boterhamzakjes bijvoorbeeld voor je handje noten of andere healthy snacks, een koeltas met een paar koelelementen zodat je etenswaren en water lekker koud blijven. Perfect als je erop uit trekt met je gezin. Zit je in een hotel?  Kijk de ober achter de bar vriendelijk aan en vraag of je de koelelementen bij hem in de vriezer mag leggen ‘s avonds. In je appartement kunnen de koelelementen in het diepvriesgedeelte.

Gun je lichaam ook vakantie:-)
Als je al je goede gezonde rituelen op vakantie meteen overboord gooit, moet je lichaam extra hard werken om het allemaal te verwerken. Misschien was je al moe voorafgaand aan je vakantie maar word je alleen maar vermoeider doordat je je lichaam ook de verkeerde dingen geeft. Dus vertroetel je lijf met zoveel mogelijk gezonde dingen en varieer. Zorg ook voor voldoende slaap, ga regelmatig op tijd je bed in.

No stress!
Geniet van je vakantie. Als de basis goed is kan je af en toe best kiezen voor een heerlijke guilty pleasure. Laat je je toch een keertje teveel gaan met al dat lekkers, probeer dan de volgende dag de draad gewoon weer op te pakken en wees mild voor jezelf want stress op vakantie, dat is nou ook niet de bedoeling. Fijne vakantie en vergeet niet enorm te genieten, te relaxen en veel plezier te maken!

 

4daagse mueslireep

Morgen is de start van De Nijmeegse Vierdaagse ofwel 4daagse, de wandeltocht van Nederland. Ik kom oorspronkelijk Uit Nijmegen en ben opgegroeid met dit grootste evenement van Nederland. Ieder jaar ben ik als het even kan in Nijmegen te vinden om de wandelaars aan te moedigen en te genieten van de Vierdaagsefeesten, want die zijn niet mis, de hele binnenstad is afgesloten en waar je ook kijkt is wel een muziekpodium te vinden waar volop muziektalent en ander muzikaal vermaak te vinden is en de sfeer was afgelopen weekend al geweldig!. Dit jaar loopt mijn broer (na vele jaren pauze) weer mee en ook mijn schoonzus en nichtje van 15 lopen mee. Het leek mij leuk hen te supporten met een gezonde powerreep. die compact maar zeer voedend is en een perfecte aanvulling is van de glycogeenvoorraden na de training plus gezonde vetten en vezels (uit de zaden en pitten). Dus bedacht ik deze  gezonde lekkere 4daagse mueslireep! Ook tijdens de wandelmars is deze reep een goed vullend gezond tussendoortje vol vezels, vitaminen en mineralen. Zit je aan de kant om de lopers aan te moedigen, dan is een klein stukje van deze mueslireep een gezond tussendoortje welke heerlijk is en veel verzadiging geeft.

Nijmeegse 4daagse mueslireep. 

Nijmeegse 4daagse mueslireep. 

HP Mueslireep - 4daagsereep (voor ongeveer 12 repen)

Ingrediënten:
150g Volkorenspeltmeel
50g havermout
50g rozijnen of cranberries
50g gojibessen
50g gedroogd fruit (dadels, vijgen, ongezwavelde abrikozen etc) kleingesneden
70g pitten en zaden (lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten)
50g gemengde noten grof gehakt
50g geraspte kokos
1 banaan (fijngeprakt)

1el kokosolie
175ml appelsap
1tl agavesiroop
½ el koek/speculaaskruiden

Zo maak je het:
Verwarm de oven op 160graden.
Meng meel, havermout en koekkruiden goed in een kom.
Verwarm de kokosolie op laag vuur tot deze zacht is.
Roer in aparte schaal kokosolie, banaan en appelsap goed door elkaar.
Voeg rest van de ingrediënten toe in de ‘droge ingrediëntenkom”  en roer de banaan-appelsapmix erdoor tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.
Bekleed een bakblik met bakpapier e
n giet het mengsel erin, druk goed aan.

Zet blik op bakplaat in het midden van de oven. Bak het geheel in 30-40 minuten gaar. Tussendoor regelmatig controleren dat deze niet te bruin wordt. Als de buitenkant stevig is en veerkrachtig en lichtbruin is deze klaar. Haal uit de oven, trek ‘cake’ met bakpapier en al uit het blik en laat deze afkoelen op een rooster. Als deze afgekoeld is, kun je de cake in plakken snijden. Verpak de plakken apart en leg in de diepvries en haal er een plak uit wanneer je deze wilt gebruiken. Zonder diepvries is de 'mueslicake', wanneer je deze niet in stukken snijdt zo’n 4 dagen houdbaar  in een afgesloten doos.

Met deze reep haal je zeker de eindstreep! Veel succes  voor alle 4daagselopers. Woensdag en vrijdag ben ik opnieuw in Nijmegen om de lopers en mijn familie aan te moedigen en natuurlijk 's avonds nog een gezellig rondje 4daagsefeesten te doen! 

Gezonde Healthy Pleasures 4daagse mueslireep, perfect voor alle vierdaagse wandelaars maar ook een mooie herstelreep voor bijvoorbeeld hardlopers

Gezonde Healthy Pleasures 4daagse mueslireep, perfect voor alle vierdaagse wandelaars maar ook een mooie herstelreep voor bijvoorbeeld hardlopers

Kookboek GEZONDE WERELDGERECHTEN komt eraan!

Eindelijk kan ik er wat meer over zeggen. Sommigen van jullie wisten het al, Tadaaaaa. Eind oktober komt namelijk het kookboek GEZONDE WERELDGERECHTEN uit waaraan ik als co-auteur heb meegewerkt! Een groep gezonde kookgekken en met een grote passie voor lekker eten van ongeveer 15 personen waaronder ikzelf deelt de lekkerste recepten wereldwijd maar dan met een gezonde touch, zodat je schuldloos kunt genieten. Een enorm leuk maar ook spannend project om aan mee te werken. Ik neem je in dit boek mee naar Spanje waar ik bekende recepten heb aangepast of mijn eigen twist heb gegeven maar altijd met als doel deze zo lekker en zo gezond mogelijk te maken. Ik heb iets met Spanje; Ik heb er aantal jaren gewoond, vele vakanties doorgebracht en zelfs een aantal jaar Spaanse danslessen gevolgd.

Dit boek is een initiatief van Irene Lelieveld bekend van meerdere kookboeken zoals Natuurlijk samen koken, Een gezonde eter voelt zich beter, Wegwijs in de overgang en De natuurlijke detox etcetera. Nu aftellen naar het moment van verschijnen. 
Wil je alvast een exemplaar van dit unieke kookboek bij mij reserveren dan kan dit natuurlijk:-), neem dan vooral contact met me op. 

 

Een kleine impressie van het in oktober te verschijnen kookboek GEZONDE WERELDGERECHTEN  en wordt uitgegeven door uitgeverij Elmar. Ik heb Spanje als land gekozen en deel gezonde lekkere recepten, dat wordt genieten!

Een kleine impressie van het in oktober te verschijnen kookboek GEZONDE WERELDGERECHTEN  en wordt uitgegeven door uitgeverij Elmar. Ik heb Spanje als land gekozen en deel gezonde lekkere recepten, dat wordt genieten!