Ook zo'n dorst tijdens deze heeeeeerlijke zomer met prachtige zonnige dagen? Ik heb het gevoel dat ik ergens in een tropisch land zit met dit prachtige zomerweer. Mooi weer met hoge temperaturen en dan ook nog een lekker zonnetje erbij zorgt er voor dat je veel meer behoefte hebt aan vocht dus super belangrijk dat je voldoende drinkt. Ik merk bij warm weer dat mijn behoefte aan warme dranken zoals thee nihil is dus ik hou het vaak bij water. Nou vind ik water eigenlijk altijd wel het lekkerste. Ik ben eigenlijk jaren geleden al gestopt met het drinken van frisdrank waar ik alleen maar meer dorst van kreeg als ik het dronk. Water helpt nou eenmaal ook het beste tegen de dorst. Je lichaam heeft met deze temperaturen zo'n 2,5 liter vocht per dag nodig! In de zomer is water eigenlijk de beste dorstlesser. Vergeet frisdrank en kant en klare sapjes die ongemerkt veel suiker bevatten. Vind je het lastig om voldoende te drinken omdat je water toch wat saai vindt na het zoveelste glas, voeg aan je water eens vers fruit, kruiden zoals munt of basilicum of zelfs groente zoals komkommer toe. Echt heerlijk en super gemakkelijk om te maken. In plaats van vers fruit kun je ook kiezen voor diepvriesfruit. Albert Heijn en Lidl verkopen het diepvriesfruit in kleine doosjes in het diepvriesvak. Het is dus ook vers maar dan na het plukken meteen ingevroren. Dus vitamines blijven bewaard. Munt voeg ik aan water vaak toe voor een frisse smaak, basilicum zorgt voor wat meer pit bijvoorbeeld. Je kunt er eindeloos meer variëren. Ook is kokoswater een lekker gezond alternatief als dorstlesser. ook hier kan je wat fruit aan toevoegen. Hieronder geef ik je wat leuke suggesties voor water met smaak en kokoswater variaties. 

  • Water met dunne plakken komkommer (met kaasschaaf in lengte) citroen en munt
  • Water met aardbeien, blauwe bes en basilicum of munt
  • Water met sinaasappel, blauwe bes en munt
  • Water met sinaasappel en koriander
  • Water met grapefruit en rozemarijn
  • Water met watermeloen, aardbei en munt
  • water met schijfjes sinaasappel en citroen
  • kokoswater met schijfjes sinaasappel, kaneelstokje en een stukje (1cm) gember
  • kokoswater met ananas

Heb jij nou ook een andere lekkere variant, laat het gerust weten hieronder als reactie. Ik wens je een mooie en fantastische zonnige zomer!

smaakwater 2_resultaat.jpg

Water drinken maar dan met smaak. 

Heerlijk bij dorst in de zomer!

De ultieme dorstlesser!

Comment