Morgen is de start van De Nijmeegse Vierdaagse ofwel 4daagse, de wandeltocht van Nederland. Ik kom oorspronkelijk Uit Nijmegen en ben opgegroeid met dit grootste evenement van Nederland. Ieder jaar ben ik als het even kan in Nijmegen te vinden om de wandelaars aan te moedigen en te genieten van de Vierdaagsefeesten, want die zijn niet mis, de hele binnenstad is afgesloten en waar je ook kijkt is wel een muziekpodium te vinden waar volop muziektalent en ander muzikaal vermaak te vinden is en de sfeer was afgelopen weekend al geweldig!. Dit jaar loopt mijn broer (na vele jaren pauze) weer mee en ook mijn schoonzus en nichtje van 15 lopen mee. Het leek mij leuk hen te supporten met een gezonde powerreep. die compact maar zeer voedend is en een perfecte aanvulling is van de glycogeenvoorraden na de training plus gezonde vetten en vezels (uit de zaden en pitten). Dus bedacht ik deze  gezonde lekkere 4daagse mueslireep! Ook tijdens de wandelmars is deze reep een goed vullend gezond tussendoortje vol vezels, vitaminen en mineralen. Zit je aan de kant om de lopers aan te moedigen, dan is een klein stukje van deze mueslireep een gezond tussendoortje welke heerlijk is en veel verzadiging geeft.

Nijmeegse 4daagse mueslireep. 

Nijmeegse 4daagse mueslireep. 

HP Mueslireep - 4daagsereep (voor ongeveer 12 repen)

Ingrediënten:
150g Volkorenspeltmeel
50g havermout
50g rozijnen of cranberries
50g gojibessen
50g gedroogd fruit (dadels, vijgen, ongezwavelde abrikozen etc) kleingesneden
70g pitten en zaden (lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten)
50g gemengde noten grof gehakt
50g geraspte kokos
1 banaan (fijngeprakt)

1el kokosolie
175ml appelsap
1tl agavesiroop
½ el koek/speculaaskruiden

Zo maak je het:
Verwarm de oven op 160graden.
Meng meel, havermout en koekkruiden goed in een kom.
Verwarm de kokosolie op laag vuur tot deze zacht is.
Roer in aparte schaal kokosolie, banaan en appelsap goed door elkaar.
Voeg rest van de ingrediënten toe in de ‘droge ingrediëntenkom”  en roer de banaan-appelsapmix erdoor tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.
Bekleed een bakblik met bakpapier e
n giet het mengsel erin, druk goed aan.

Zet blik op bakplaat in het midden van de oven. Bak het geheel in 30-40 minuten gaar. Tussendoor regelmatig controleren dat deze niet te bruin wordt. Als de buitenkant stevig is en veerkrachtig en lichtbruin is deze klaar. Haal uit de oven, trek ‘cake’ met bakpapier en al uit het blik en laat deze afkoelen op een rooster. Als deze afgekoeld is, kun je de cake in plakken snijden. Verpak de plakken apart en leg in de diepvries en haal er een plak uit wanneer je deze wilt gebruiken. Zonder diepvries is de 'mueslicake', wanneer je deze niet in stukken snijdt zo’n 4 dagen houdbaar  in een afgesloten doos.

Met deze reep haal je zeker de eindstreep! Veel succes  voor alle 4daagselopers. Woensdag en vrijdag ben ik opnieuw in Nijmegen om de lopers en mijn familie aan te moedigen en natuurlijk 's avonds nog een gezellig rondje 4daagsefeesten te doen! 

Gezonde Healthy Pleasures 4daagse mueslireep, perfect voor alle vierdaagse wandelaars maar ook een mooie herstelreep voor bijvoorbeeld hardlopers

Gezonde Healthy Pleasures 4daagse mueslireep, perfect voor alle vierdaagse wandelaars maar ook een mooie herstelreep voor bijvoorbeeld hardlopers