Comment

De (Veer)kracht van Voeding!

Wat kan gezond eten voor jou doen om meer veerkracht te ontwikkelen? Voor Team Heartbeats mocht ik weer een blog schrijven. waarin ik dat uitleg zodat je meer positieve energie ervaart en dus beter in je vel komt te zitten. Ga dus aan de slag met je eetpatroon en met ‘BrainFood’ om mentaal krachtiger te worden. Hoe? Dat lees je hieronder.

De Kracht van Voeding!

Fysieke gesteldheid is een onderdeel van de 5 van veerkracht van Team Heartbeats zodat je beter kunt omgaan met tegenslagen en uitdagingen in het moderne leven of op je werk. Hieronder vallen de volgende 4 leefstijlpijlers: voeding, beweging, ontspanning en slaap. Vandaag wil ik je laten kennismaken met de kracht van voeding op je mentale welzijn en het directe effect daarvan op je veerkracht. Lees hier verder

Comment

Comment

De kracht van bewegen voor meer veerkracht!

Voor Team Heartbeats mocht ik een blog schrijven over welk effect bewegen voor je brein heeft en kan helpen in het groeien naar meer veerkracht en mentaal welzijn en het ervaren van meer energie en positiviteit. Door regelmatig te bewegen of stevig te sporten word je weerbaarder, ervaar je meer positiviteit en energie. Lees vooral hieronder verder als je meer wilt weten over de kracht van bewegen.


DE KRACHT VAN BEWEGEN (BEWEEG JE STERK!)

Een onderdeel van de 5 van Veerkracht van Team Heartbeats is fysieke gesteldheid. Hierbij staat een belangrijke vraag centraal: wat kan je helpen om je energieker en fitter  te voelen waardoor je beter bestand bent tegen leven- en werk gerelateerde uitdagingen en tegenslagen? Het antwoord ligt in de vier pijlers die behoren tot de fysieke gesteldheid, namelijk beweging, voeding, slaap en ontspanning. Vandaag ga ik het met je hebben over de kracht van bewegen voor jouw veerkracht! Lees hier verder



Comment

Comment

Goede voornemens? Zo hou je het vol!

Elk jaar maken we weer goede voornemens om ze meestal 2 weken later weer te laten. Hoe komt dat toch dat goede voornemens zo lastig vol te houden zijn?

In de krant AD Utrechts Nieuwsblad van donderdag 14 januari geef ik tips hoe je je goede voornemens wel kunt laten slagen.

Dit belangrijkste tips uit dit artikel zijn;

  • Maak je doel concreet, kies 1 goed voornemen, ipv meerdere.. Een concreet doel kan bijvoorbeeld zijn: Ik wil in 3 maanden tijd 5 kilo afvallen

  • Deel vervolgend dit einddoel op in kleine stappen, die je concreet maakt. Om af te vallen kun je bv starten met water drinken ipv frisdrank. meer groenten en fruit te eten als je dat nog niet deed

  • Eet zo puur en onbewerkt mogelijk. Vind je gewoon water bijvoorbeeld wat saai, voeg een schijfje citroen, muntblad of wat rood fruit toe.

  • Eet niet zozeer minder maar vervang in eerste instanties b ongezonde snacks bijvoorbeeld door gezondere.

  • Wees vooral een beetje lief voor jezelf. Dus gaat het een dag minder goed dan voelt dat misschien als falen, maar de volgende dag kun je de draad gewoon weer oppakken.

Toch zul je merken dat ondanks tips het lastig is om nieuw gedrag blijvend in je gewoonten te krijgen. Het lukt in het begin omdat we gemotiveerd zijn maar die motivatie neemt vaak snel af. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor goede voornemens maar voor alles wat je wilt bereiken bijvoorbeeld rondom een gezonde leefstijl zoals de wens om af te vallen, gezonder te leven, om meer energie te krijgen en een betere conditie of als je bijvoorbeeld snackgedrag wilt vervangen door gezondere gewoontes. Hoe zorg je ervoor dat je oude patronen doorbreekt en nieuw gedrag kunt aanleren. Want aanleren van nieuw gedrag kost tijd en vooral veel oefenen. Oefenen met het nieuwe gedrag zorgt er uiteindelijk voor dat je beter wordt en als je dat blijft doen, wordt het vanzelf een mooie nieuwe gewoonte. gemakkelijk is dit soms niet. Een stukje doorzettingsvermogen is nodig. Vind je het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan of hiermee aan de slag te blijven zodat het ook gaat lukken op de langere termijn? Neem gerust contact op zodat je deze keer wel doorgaat zonder na 2 weken af te haken, op een manier die bij jouw past, waardoor je nu wel je doel bereikt , zodat jij beter in je vel zit en een lichter gewicht bereikt. Klik op de button hieronder om een gratis telefonisch consult aan te vragen.


HIeronder het originele artikel en online AD Utrechts Nieuwsblad met alle tips.

20210114_103955.jpg



Comment

1 Comment

Afvallen na je vakantie? Drie Tips

Bijna alle schoolvakanties zijn inmiddels weer afgelopen. Maandag gaan de laatste scholen weer beginnen. Na deze prachtige zomer kan ik me zo voorstellen dat je de hele zomer vakantiegevoel hebt gehad. Dat je wat vaker op een terras hebt gezeten dan normaal tijdens de zomer en dat ook het aantal ijsjes wat je verorberd hebt verdubbeld is sinds vorig jaar. Uiteraard is dit herkenbaar. Bij mooi weer laten we vaak net wat meer de touwtjes vieren.

Ben jij net teruggekomen van vakantie en wees de weegschaal toch wat kilo's meer aan dan voordat je vertrok en weet je eigenlijk niet zo goed hoe je weer in je ritme komt om de extra pondjes er weer af te krijgen? Dan heb ik hier een aantal tips als je wilt afvallen.

Haal alleen gezond eten in huis:
Deze tip lijkt simpel en is het eigenlijk ook. In de praktijk blijkt als je snoep en ander lekkers blijft kopen, het zeker na een vakantie, veel lastiger is om vanaf te blijven dan dat je het eenvoudigweg niet in huis haalt. Dus haal zoveel mogelijk lekkere gezonde dingen in huis.  IF YOU SEE GOOD FOOD YOU EAT GOOD FOOD!  Dan maak je automatisch gezondere keuzes in ieder geval als je thuis bent

Pak je normale ritme op:
Begin gewoon de dag weer met je gezonde gewoonten van voor de vakantie. Start met een goed ontbijt. Dat zorgt meteen weer voor een verzadigd en energiek gevoel waardoor je er weer lekker tegenaan kan en zo verder.  Als je weer in je normale ritme zit is het veel gemakkelijker om de daarbij gezondere keuzes te maken. 

Maak afspraken met jezelf wanneer je kiest voor iets lekkers en minder gezond:
Kijk eens in je agenda naar je afspraken voor komende week. Zijn er borrels? Feestjes? Verjaardagen?  Bedenk hoe je met die sociale afspraken omgaat. Maak met jezelf een afspraak dat je bijvoorbeeld op een verjaardag (van die vriendin die altijd hele lekkere wijn in huis heeft) een lekker wijntje drinkt en dat je dat op de andere feestjes niet doet. Wat helpt is om op een feestje uit de buurt van het hapjesbuffet en de dranken te gaan staan. Kies je toch voor een wijntje wissel dit dan af met een glas water. Zo wordt je totale inname van alcohol al snel minder.

Vind je het lastig om zelf een start te maken? Dan kan mijn coaching je support bieden. In 3 of 6 maanden begeleid ik jou stap voor stap naar een lichter gewicht en ben je zo weer back on track en die extra kilo's weer kwijt. Daarnaast krijg je er een definitief gezondere leefstijl voor terug. Kijk hier voor meer info welke trajecten er mogelijk zijn en neem vooral contact op met je vragen..

 

dag vakantie.jpg

Dag vakantie, dag vakantiekilo's!

1 Comment